Ki kormanyozza holnap a vilagot

A mosómedve, aki ki akarta mosni a világot

A mosómedve, aki ki akarta mosni a világot

Egy különös, Messzi-messzi Nagyvárosban újra fenyeget a vég... A Földet gonosz úrmosómedvék támadják meg, hogy végre tisztára mossák Mángorló nevű mosógép-anyahajójukkal. Emma és Tesla, na meg furcsa barátaik persze szeretnék megakadályozni ördögi csutakolótervüket. Tesla felébreszti klónjait, és színre lép Szotyola néni, a rettegett öreg néni... Űrcsaták, furcsa találmányok és még több kaland vár rád, mint amit A majdnem halálos halálsugárban már átélhettél. Te csak ülj, mint a moziban, és olvass! A képregényeiről, az IBBY-díjáról és a Lencsilányról méltán híres Lakatos István "legőrültebb" képesregénye folytatódik! (pantarhei.sk)

Homo Deus - A holnap rövid története

Homo Deus - A holnap rövid története

Legyőztük a pusztító éhínséget. Megfékeztük a gyilkos járványokat. Véget vetettünk az öldöklő háborúknak. De mihez kezdjünk ezek után? Kíséreljük meg legyőzni az öregedést? Próbáljuk meg kicselezni a halált? Tegyük az embert istenné? A világhírű jeruzsálemi egyetemi tanár, Yuval Noah Harari elgondolkodtatóan és világosan vázolja fel az emberiség lehetséges jövőit, és hogy miként válhat a Homo sapiens Homo deusszá. (pantarhei.sk)

7 nap, amely megosztja a világot

7 nap, amely megosztja a világot

Mit értett Mózes első könyvének szerzője az „első napon”? Vajon a hét nap egy tényleges hetet jelent-e, vagy hosszabb időszakok sorára utal? Megtagadjuk-e a Szentírás tekintélyét, ha azt valljuk, hogy a Föld négy és félmilliárd évvel ezelőtt keletkezett? Noha a keresztények egyöntetű meggyőződése, hogy lenyűgöző világunkat Isten teremtette, a teremtés idejét és módját - különösen az egymást követő nevezetes napok értelmezését - illetően sokan nem értenek egyet. Mások a tudománytalannak tartott teremtéstörténet miatt utasítják el a kereszténységet. A fenti kérdések minden korábbinál élesebb ellentéteket váltanak ki napjainkban. John Lennox, az Oxfordi Egyetem matematikaprofesszora a történelemből vett példák ismertetésével, a fő értelmezések rövid, ám alapos áttekintésével és az ember… (pantarhei.sk)

Bosszúállók - Mindenki uralni akarja a világot

Bosszúállók - Mindenki uralni akarja a világot

A fenséges és hatalmas Bosszúállóknak a legnagyobb ellenségeikkel kell szembenézniük - az összessel egyszerre! Amerika Kapitány gyilkos csatát vív Hydra erőivel Berlinben. Sólyomszem és Fekete Özvegy a Vadföldön próbálják meghiúsítani az A.I.M terveit. Vasember Washingtonban harcol, hogy megállítsa Ultront. Thor egy egész hadsereggel néz szembe Szibériában. Bruce Banner és Nick Fury pedig Mangapore-ban küzdenek Evolúció Mesterével. Csakis egyvalami biztos: mindez nem lehet a véletlen műve! De miféle még nagyobb, még halálosabb veszély bujkál az egyszerre végrehajtott támadások mögött? (pantarhei.sk)

20 rendkívüli elme, aki megváltoztatta a világot

20 rendkívüli elme, aki megváltoztatta a világot

A kötetben húsz rendkívüli ember története található, olyan zseniális személyiségeké, akik ötleteikkel és találmányaikkal megváltoztatták a világot. Ám ők is voltak gyerekek, mint mindenki más: hosszú órákat töltöttek játékkal és álmodozással, néha kaptak rossz osztályzatokat is az iskolában, és számtalan egyéb akadállyal kellett megbirkózniuk. Sikerük és kimagasló eredményeik titka: sosem adták fel, hogy megvalósítsák a saját elképzeléseiket. A történeteik elolvasása után biztosan te is felfedezed magadban azt a "szupererőt", ami a születésedtől fogva ott rejtőzik benned: a csodálatos elmédet! (pantarhei.sk)

Gorbacsov titkai - Az ember, aki megváltoztatta a világot

Gorbacsov titkai - Az ember, aki megváltoztatta a világot

"Ajánlom a könyvben leírt igaz történeteket azoknak, akiknek vannak álmaik, akik hisznek abban, hogy mások példájából is erőt tudnak meríteni az önmegvalósításhoz. Ajánlom továbbá azoknak, akik kíváncsiak a hatalom működésének kulisszatitkaira; az emberre, aki történelmi eseményeket idézett elő és történelmi fontosságú döntéseket hozott: miért és hogyan tette meg ezeket? A történeteket személyesen Gorbacsovtól hallottam, és ötvöztem őket saját korábbi élményeimmel. Így megszületett egy kicsit szokatlan műfaj, a dokumentumriport-interjú-írói fantázia könnyed, olvasmányos formában előadott változata: a dokumentum-mese! Remélem, hogy ebben az egyedi formában sikerül majd a legkülönbözőbb korosztályú és érdeklődési körű emberekkel is megismertetni korunk egyik legnagyobb politikusának tetteit… (pantarhei.sk)

Több mint autó - Történetek a világot mozgató iparágból

Több mint autó - Történetek a világot mozgató iparágból

A Túl a kockás zászlón című könyv sikereit követően az autók szerelmesei idén a világot mozgató iparág legizgalmasabb titkaiba tekinthetnek bele. Érdekfeszítő sztorikon keresztül tárul fel az autóipar megteremtőinek, fellendítőinek pályája, a tervezők, mérnökök és menedzserek lehengerlő munkássága, legendás márkák és típusok története, valamint a tömegkultúrára gyakorolt hatása. Fény derül félresiklott tervekre, konstrukciókra és botrányokra, lehull a lepel vállalatcsoportok alantas húzásairól, illetve számos, eddig kevésbé ismert történésről. (pantarhei.sk)

Elveszett holnap

Elveszett holnap

Jack Reacher, a világutazó volt katona a mai napig nem felejtette el a kiképzés során szinte a vérévé vált technikákat. Minden rezdülésre felfigyel, a szeme sarkából nézi a körülötte állókat, agya pedig rögzít minden olyan apró mozzanatot, amely elüt az átlagostól. Az utóbbi pár percben például egy nőt figyel, aki a felületes szemlélő számára csak egy a többi fáradt utazó közül, akik a New York-i metrón haladnak úti céljuk felé. Reacher éles szeme azonban azokat a jeleket is észreveszi, amelyeket mások nem. Látja, hogy az asszony testtartása megváltozott, az arckifejezése zavart. És már azt is tudja, kinél látott ilyen viselkedést korábban: a robbantásra készülő öngyilkos merénylőknél... Reacher tudja, hogy pillanatokon belül szörnyű katasztrófa színhelye lehet a zsúfolt metrókocsi, ezt… (pantarhei.sk)

A holnap érintése - Egy eltitkolt szerelem története 1956-ból

A holnap érintése - Egy eltitkolt szerelem története 1956-ból

Szenvedélyes küzdelem a szerelemért és a túlélésért. Egy 38 éven át őrzött levél felfedi a múltat. 1956-ban, Budapesten Váradi Miklósné Horváth Anna fiatalasszonyként titkos viszonyt folytat férje munkatársával, Nagy Krisztiánnal. Annak ellenére esnek szerelembe, hogy tudják, számukra nincs holnap. Anna házas, a férfi pedig jegyben jár, mégsem adják fel! Reménytelen küzdelem egy megsebzett férj, és egy elhagyott menyasszonnyal szemben az elnyomás és a terror árnyékában. 1956. október 23-a azonban mindent megváltoztat. Kitör a forradalom és már nem csak a szerelmükért harcolnak, hanem az életükért is. Kékesi Dóra első regényében valós történelmi helyzetben küzdenek szereplői a szerelemükért és az életbenmaradásért. Titkok, hazugságok, féltékenység és egy szenvedélyes szerelem ejtik rabul… (pantarhei.sk)

A nő helye - Változtassuk meg a világot a nők erejével!

A nő helye - Változtassuk meg a világot a nők erejével!

"Ha az emberiség sorsán akarunk javítani, fel kell szabadítanunk a nőket! Ez a legátfogóbb, leghatékonyabb, legjobban megtérülő befektetés." Az utóbbi húsz évben Melinda Gates a világ legtávolabbi pontjain élő, súlyosan nélkülöző emberek megsegítésének szentelte életét. Munkája során egyre világosabbá vált számára, hogy ha elő akarjuk segíteni a társadalmi fejlődést, mindenekelőtt a nők elnyomását kell megszüntetnünk. Megindító, mozgósító erejű könyvében együttérzéssel, tapintatosan, mégis őszintén és elfogulatlanul mutatja be azokat a rendkívüli asszonyokat, akiknek a történetei egytől egyig a közös akarat és az összefogás hatalmas erejét bizonyítják. A nők helye a legégetőbb problémákra irányítja figyelmünket a gyermekházasságtól kezdve a fogamzásgátláshoz való hozzáférés akadályain át… (pantarhei.sk)

Oroszlán a kanapén - Hogyan hódították meg a macskák a világot?

Oroszlán a kanapén - Hogyan hódították meg a macskák a világot?

Reggelente macskafejes mamuszban, macskás bögréből kortyolod a kávéd, nyaraláskor helyi nevezetességek helyett kóbor macskákat fotózol, és naponta átlagosan tíz cuki cicás videóval örvendezteted meg családtagjaidat és barátaidat? Ha ismerősek a tünetek, valószínűleg visszafordíthatatlanul eluralkodott rajtad a macskamánia – a kór, amely lassan az egész világot hatalmába kerítette. Mára e puha szőrű, kecses bestiák a földkerekség csaknem minden zugát meghódították – beleértve hálószobáinkat és a szívünket is. De hogyan juthattak el idáig? Mi a macskák sikertörténetének titka? Hiszen ne szépítsük: míg a kutyák évezredek óta güriznek az ember barátságáért, s a pásztorkodástól a drogkeresésig egy tucatnyi hasznos mesterséget kitanultak, addig a macskák inkább lustaságukról, finnyásságukról és… (pantarhei.sk)

Árnyékból a fényre - 22 különleges nő, akik megváltoztatták a világot

Árnyékból a fényre - 22 különleges nő, akik megváltoztatták a világot

"Egy letehetetlen könyv lenyűgöző női sorsokról" - Budai Lotti "Nőknek kötelező, férfiaknak ajánlott!" - R. Kelényi Angelika Nők, akik megváltoztatták a világot "Minden sikeres férfi mögött áll egy okos nő" - tartja az ismert mondás. Csakhogy ezek az okos nők nem mindig akartak megmaradni a férfiak mögött. Sőt a történelem során előfordult, hogy bátran ki is léptek a férfiak árnyékából, hogy a saját jogukon, a saját tehetségükkel érvényesüljenek. Ez a kötet a legizgalmasabb életutakat kívánja bemutatni, másképp, mint ahogy a történelemkönyvekben a férficentrikus történetírás (sokszor rosszul vagy torzítva) megrajzolja őket. Mert ki az, aki tudta, hogy Mata Hari csupán rosszkor volt rossz helyen, és egy koncepciós perben kiáltották ki kémnőnek? Hogy Periklész felesége "irodalmi szalonján"… (pantarhei.sk)

Mindig van holnap

Mindig van holnap

Ritkán adódik az életben olyan pillanat, amelyről elmondhatjuk, hogy akkor kezdődött minden. A szerető férj és odaadó apa, Miles Ryan harmonikus élete semmivé foszlott azon a napon, amikor a felesége meghalt egy cserbenhagyásos balesetben. Noha továbbra is minden reggel felkel, hogy gondoskodjék a kisfiáról, és elvégezze seriffhelyettesi feladatait, mégis fásult, reménytelen sötétségben él. Egy nap azonban találkozik Sarah Andrewszal, fia tanítónőjével, aki egy kiábrándító házasság után próbálja újraépíteni az életét, és a két fiatal egymásba szeret. A szerelem, amelyről már azt hitték, soha többé nem lesz részük benne, lassan enyhíteni kezdi a múlt fájdalmait. Ám hamarosan rádöbbennek, hogy szerelmükön kívül valami más is összefűzi őket - egy félelmetes titok, amely kemény próbatétel elé… (pantarhei.sk)

Merj hibázni! - Hogyan változtathatod meg a világot, hogy szerelembe…

Merj hibázni! - Hogyan változtathatod meg a világot, hogy szerelembe esel a félelmeiddel

Miután 25 évig élte azt, amit az álmainak hitt, Kyle Cease hirtelen felismerte, hogy a "Boldog leszek, ha valami megtörténik" hit hatalmas hazugság. Egy sugallat hatására abbahagyta sikeres humorista pályafutását és telt házas Evolving Out Loud előadásain mint transzformációs humorista juttatja el különleges önfejlesztő tanítását a résztvevőknek. A Merj hibázni! című könyvében elvezeti olvasóit a saját személyes áttöréseikhez, segít nekik felismerni, hogy a valódi boldogság és elégedettség elérhető számukra most, ebben a pillanatban. Ahogy világszerte megmutatta az előadásain résztvevőknek is, hogy amikor elfogadod a fájdalmad, a félelmed és a sebezhetőséged ahelyett, hogy elnyomnád, felfedezed az eredendő kreativitást és erőt, ami megállíthatatlan. Önirónián, hihetetlen megfigyeléseken… (pantarhei.sk)

Holnap - To-morrow - Kétnyelvű klasszikusok

Holnap - To-morrow - Kétnyelvű klasszikusok

Olvasd, hallgasd, gyakorold! Angol-magyar kétnyelvű irodalmi nyelvoktató sorozat tanuláshoz, szintentartáshoz. Sorozatunkban az angol és amerikai irodalom nagyjainak klasszikus elbeszéléseit olvashatod eredeti nyelven, Arthur Conan Doyle-tól és Mark Twaintől Virginia Woolfig és F. Scott Fitzgeraldig - a magyar fordítás kíséretében! Az új, modern fordítás egyszerre segíti az irodalom élvezetét és az eredeti mű pontos követését. Az angol szöveghez fűzött magyarázó jegyzetek a segítségedre lesznek a szóhasználat, a nyelvtani szerkezetek vagy éppen a kulturális mellékjelentések pontos megértésében. Az elbeszéléseket az egyes kötetek megjelenése után letöltheted hangoskönyv formában is! A kötetekben található kóddal egy egyszerű regisztráció után lemásolhatod a hanganyagot, és egyúttal E-könyv… (pantarhei.sk)

Ki a leggonoszabb vidéken?

Ki a leggonoszabb vidéken?

Az örökség napja után az Ever After High-ban minden a feje tetejére áll! Mivel Raven Queen nem írta alá a Mesehősök Végzetkönyvét, és nem fogadta el benne szereplő sorsát, akaratlanul is veszélybe sodorta Holnemvoltország lakóinak életét. Raven sem vágyik másra, mint hogy boldogan éljen, amíg meg nem hal, de akkor Hófehérke lánya, Apple White sem harapna soha mérgezett almába, és nem ébresztené fel soha csókkal a hercege. És még hányan vannak, akik nem a papírforma szerint szeretnék élni mesebeli életüket?! Raven nem akarta követni anyja, a Gonosz Királynő példáját, de talán mégis éppen ettől lesz ő a leggonoszabb. Tette ugyanis példaképül szolgál a zendülők számára, akik hozzá hasonlóan szabadon szeretnének dönteni saját sorsuk felől. Az iskola két csoportra szakad: előkelőkre és… (pantarhei.sk)

Ki ez a férfi?

Ki ez a férfi?

Jesse "Lord" Wardnak aranyélete van. Mi több, egyszerűen tökéletes. Nagyszerű formában van, még ma is megbabonáz bárkit és egyetlen pillantással őrült vágyat ébreszt a feleségében, Avában. Kézben tart mindent. Pontosan úgy, ahogy szereti. De ez az eszményi világ darabokra hullik, amikor Ava egy szörnyű baleset következtében életveszélyes fejsérüléssel kórházba kerül. Jesse kétségbeesett és dühös. Úgy érzi, a léte forog kockán. Az asszony szerelme nélkül az ő életének sincs értelme. Amikor Ava magához tér, Jesse ingatag életében kezd helyreállni a rend. De az őt fenyegető lidércnyomásnak itt még nincs vége. Még csak most kezdődik: Ava emlékezetéből ugyanis eltűnt az utolsó tizenhat év. Vagyis az, amit Jesse-vel töltött. A közös életük. Idegenként tekint a férjére. Jesse-nek most mindent el… (pantarhei.sk)

A Naprendszer - Hajtsd ki!

A Naprendszer - Hajtsd ki!

Ismerd meg a Naprendszer csodáit! Hajtogasd ki a látványos rajzokkal díszített oldalakat, hogy minél több érdekességet tudj meg a bolygókról, holdjaikról és az őket vizsgáló űreszközökről. (pantarhei.sk)

Hozzuk ki a legtöbbet önmagunkból

Hozzuk ki a legtöbbet önmagunkból

Miért dolgozzunk állandó béta üzemmódban? Hogyan válhat kedvtelésünk hivatássá? Mi mindennel járulhatnak hozzá mások képességeink kibontakoztatásához? Ebben az igényesen összeállított kötetben húsz, a maga területén meghatározó vezető, többek között Scott Belsky, Jocelyn K. Glei és Tony Schwartz mutatja be a gyökeresen átalakult munkaerőpiacon bevált stratégiáit. Ehhez kapunk praktikus tippeket a karrierlehetőségeink megteremtése, az önfejlesztés, a networking és a kockázatvállalás témájában. Hasznos útravaló, hogy ne csupán sodródjunk a munka világában, hanem megelégedéssel végezzük a küldetésünknek érzett feladatokat. A Behance A Behance a kreatív projektek bemutatásának és megismerésének teret adó, vezető online platform. Küldetésének érzi a kreatív szakemberek támogatását. A… (pantarhei.sk)

Ki szavatol a lady biztonságáért?

Ki szavatol a lady biztonságáért?

"szíve nehéz volt, mint a Gaffiot-lexikon" Két történetet tart kezében az olvasó. A Daisy frenetikus és megállíthatatlan kavalkádja az indulatoknak, a nemeknek, a riposztoknak és a mondatoknak. Mintha egy operalibrettó rendezői változatát, vagy inkább műhelynaplóját forgatnánk. Az Ágnes pedig egy lektorijelentésíró szerelmi (?) drámája (?), melyet csak még bonyolultabbá tesz egy lektorálandó kelet francia könyv, egy igazi anya igazi anya-mondatokkal valamint egy mindent választékosan kommentáló koravén kislány. A Ki szavatol a lady biztonságáért? is jól mutatja, miért tekintünk Esterházy Péterre mint a magyar prózairodalom egyik megújítójára. Az ikerregény több mint harminc év után most olvasható először újra önálló könyv formájában. (pantarhei.sk)

Nyisd ki ezt a naplót

Nyisd ki ezt a naplót

Most egy nagyon különleges olvasónaplót tartasz a kezedben, ami varázslatos utazásra repít egy számodra nem is olyan ismeretlen helyre. Ebben a Naplóban egyedülálló feladatokon keresztül jegyezheted fel/gyűjtheted össze eddigi olvasmányélményeidet és azokat a könyveket, amiket még el szeretnél olvasni. A Napló oldalain cetlikre írhatod, hogy éppen mely könyvek alapján oldottad meg a feladatot, vagy melyek adtak ötletet, inspirációt. Az elkészült munkáidat oszd meg az Instagramon és Facebookon, és jelölj be minket, hogy gyönyörködhessünk a megoldásaidban! Használd a #dreamnaplo hashtaget! Merülj el szabadon a lapok között, engedd el magad, itt biztonságban vagy! Ragadd meg a kedvenc könyveidet, és utazz velünk az olvasás és az alkotás világába a lehető legkülönlegesebb módon! Jó… (pantarhei.sk)

Ki a szívét osztja szét

Ki a szívét osztja szét

Böjte Csaba, több mint ötezer gyermek nevelőapja derűt sugárzó, reményt adó és nemes tettekre sarkalló ember, ki a szívét osztja szét nap mint nap. Vajon milyen az a család, amely gyökereket és szárnyakat adott neki? Milyen volt Csaba testvér ártatlanul bebörtönzött édesapja után vágyakozó gyermekként, háborgó lelkű kamaszként, keményen dolgozó bányászként, majd lélektől fűtött fiatal szerzetespapként? Hogyan alapította és hogyan működteti élet-, érték- és nemzetmentő munkásságát? Egy különleges asszony "tisztakék" szemével pillanthatunk most bele az életébe. Ez az asszony állt hozzá a legközelebb, ő volt a legrégibb és legkedvesebb munkatársa: az édesanyja. Karikó Éva négy interjúkötetet készített Böjte Csabával kiadónknál a hit legfontosabb igazságairól. Ebben a könyvben azonban Csaba… (pantarhei.sk)

Zeneszerzők - Világot formáló emberek

Zeneszerzők - Világot formáló emberek

Az évszázadok során sok híres zeneszerző született. Műveik az emberiség kultúrtörténetének, a zenetörténetnek kitörölhetetlen tanúbizonyságai. Maradandót alkotni keveseknek adatik meg, de aki belekerül ebbe a körbe, annak neve, zenéjének dallama a műveltség egyik pillérévé vált. (pantarhei.sk)

Tudósok - Világot formáló emberek

Tudósok - Világot formáló emberek

Az emberiség azoknak a tudósoknak köszönheti a fejlődést, akik kutatásaikkal az emberiség életének jobbá tételét segítették.Legyen szó űrkutatásról,mikrobiológiáról vagy az ember egészség megőrzéséről,a pusztító betegségek elleni harcról: azok nélkül az emberek nélkül,akik egész életüket a tudománynak szentelték, az emberi civilizáció nem tartana ott ,ahol ma. (pantarhei.sk)

Uralkodók - Világot formáló emberek

Uralkodók - Világot formáló emberek

A történelemben számtalan olyan uralkodó volt, akik a maguk idejében kiemelkedtek azokkal a tetteikkel, amelyek népük felemelkedését, gyarapodását szolgálták. Az uralkodók sem mindig jó cselekedeteikről híresek, hiszen sokan közülük éppen országuk és népük ellen elkövetett hibáikról váltak ismertté. (pantarhei.sk)

Feltalálók -Világot formáló emberek

Feltalálók -Világot formáló emberek

A könyv azokról az emberekről szól, akik találmányaikkal hozzájárultak ahhoz, hogy az emberek mindennapi élete könnyebb legyen. Olyan találmányok amelyeket a mindennapi életben, a gazdaság különböző területein használtak fel, a technikai fejlődést segítették. (pantarhei.sk)

Festők - Világot formáló emberek

Festők - Világot formáló emberek

Ismert és kevésbé ismert művészeket mutat be a kötet. Megismerkedhetünk életükkel, bepillantást kapunk művészetükbe. (pantarhei.sk)

Írók - Világot formáló emberek

Írók - Világot formáló emberek

A könyv azokkal az írókkal ismertet meg, akik alkotásaik révén bekerültek az irodalmi életbe. Rövid életrajzokon keresztül ismerkedhetnek az olvasók azokkal a személyekkel, akik regényeken, novellákon, esszéken keresztül szólnak az olvasókhoz. (pantarhei.sk)

Murci kandúr világot lát

Murci kandúr világot lát

Murci cica apró kandúr, a lakótelep pincéjében született. Ám amilyen kicsi, olyan kíváncsi, és egy szép napon elindul világot látni. A cirkuszban légtornásznak áll, de nem marad ott sokáig, mert egy kedves kislány örökbe fogadja. És a kalandok még csak ezután kezdődnek! Murci fáradhatatlanul fedezi föl új otthonát, és közben próbálja megérteni gazdái furcsa szokásait. Például miért tisztogatja Lili annyira gondosan a csizmáját december ötödikén este? Hogy kerül egy szépen feldíszített fa a szoba közepére? Mi a jó a tojásfestésben? És miért utaznak el az emberek nyáron vidékre, ahol olyan hatalmas, harcias állatok élnek, mint Bori kutya? Csak nem kerül bajba a bátor kis kandúr?! (pantarhei.sk)

Nyírd ki ezt a naplót Mindenhol

Nyírd ki ezt a naplót Mindenhol

Keri Smith ismét próbára teszi a kreativitásodat. Már kinyírtad a naplót? Tedd meg újra! Imádni fogod ezt a könyvet is, mert csupa meglepetés. Vadonatúj, izgalmas, szórakoztató, vicces és meghökkentő feladatokkal csábít, hogy elkészítsd a saját könyved. Tedd próbára a fantáziádat, és add át magad a képzeletnek! Alkoss vagy tedd tönkre, a lényeg, hogy kedvedet leld benne. És ez a csoda most végre a zsebedben is elfér!! (pantarhei.sk)

Nyírd ki ezt a naplót színesen

Nyírd ki ezt a naplót színesen

Éld át a kreativitás felszabadító élményét most színesben! Lehet, hogy már gyakorlott Napló-használó vagy, és már megtettél olyan dolgokat egy könyvvel, amit sosem gondoltál volna. De az is lehet, hogy számodra még teljesen új ez a jelenség. Ám tudnod kell, ez a tapasztalat talán megváltoztatja az életed. Bármi legyen is a helyzet, megtaláltad a tökéletes könyvet, hogy valami csodálatos dolgot hozz létre. Próbáld ki, milyen új élményt adnak a színek a feladatokhoz, és élvezd a sok tarka kreatív kihívást! (pantarhei.sk)

Ki ette meg a málnát? - Lapozó

Ki ette meg a málnát? - Lapozó

Nemes Nagy Ágnes verse színes lapozón, Maros Krisztina rajzaival. Tele kosár, tele bendő, két kis bocsnak elegendő. Elnyúlnak a fa alatt. "Hé, lopják a kosarat!" Felriadnak most a zajra, Néznek erre, néznek arra... "Jaj! Hová lett a kosár?" Pamatfülük égnek áll. (…) (pantarhei.sk)

Varázsecset - Unikornis - Szíynezd ki a varázsecsettel

Varázsecset - Unikornis - Szíynezd ki a varázsecsettel

A Varázsecset szórakoztató módon fejleszti a gyerekeket. A négy, vízzel kiszínezhető oldal képei csak akkor láthatóak teljes egészében, ha a gyerek a varázsecsettel előhívja őket, így fejleszti a finommotorikus készségét. Ám ha felolvassuk neki a képekhez tartozó szövegeket is, akkor a kézügyességen túl ismereteket is adhatunk át, beszélgetést kezdeményezhetünk az adott témáról, így valódi minőségi időt tölthetünk a gyermekünkkel. (pantarhei.sk)

Ne nyisd ki ezt a naplót!

Ne nyisd ki ezt a naplót!

Andy Lee ausztrál komikus a népszerű geg, a Ne nyisd ki ezt a könyvet! után ismét egy helyzetkomikumon alapuló könyvvel, ezúttal egy gyerekeknek készült naplóval lepi meg rajongóit. Ne nyisd ki ezt a naplót! - kéri, sőt követeli a szörny főhős. Szórakoztató és vicces fenyegetések hátráltatják az olvasó gyerekeket, de nem akadályozhatják meg a feladatok elvégzését, a napló kitöltését. (pantarhei.sk)

Bogyó és Babóca világot lát

Bogyó és Babóca világot lát

Bogyó és Babóca izgalmas utazásra indulnak: az első mesében dióhéjból készült hajójukkal egészen a tengerig, a második mesében pedig űrhajóval a messzi Dion bolygóra jutnak el. Vajon sikerül találkozni Bogyónak egy igazi polippal? És kik élnek ezen a titokzatos bolygón? Miért gondolják barátainkról, hogy tolvajok? (pantarhei.sk)

Rúgd ki a főnököd! Indíts saját vállalkozást!

Rúgd ki a főnököd! Indíts saját vállalkozást!

Vállalkozni a világ legizgalmasabb dolga - ne húzd tovább az időt! Itt a recept lépésről lépésre magyarul, közérthetően, követhetően, egy gyakorlati szakértőtől: Gyakorlatban kipróbált tippek, lépésről lépésre útmutató az ötlettől a sikeres vállalkozásig! Nem akarsz megvenni külön egy könyvet a vezetésről. ×Egy másikat a marketingről. ×Egy harmadikat a HR-ről és menedzsmentről. ×Egy negyediket a vállalatiránytásról. ×Egy ötödiket az időgazdálkodásról. ×Egy hatodikat a cég pénzügyeiről stb. Itt van ez EGY könyvben, minden ami az induláshoz kell: ?Világos lesz, hogy indíthatsz vállalkozást, lépésről lépésre ?El fogod kerülni a tipikus buktatókat, amiben MINDENKI MÁS beleszalad ?Nagyobb eséllyel fogod sikerre vinni az ötletedet ?A körülötted állók nyugodtabbak lesznek, hogy felkészülve… (pantarhei.sk)

MARVEL - Fekete Párduc - Ki a Fekete Párduc?

MARVEL - Fekete Párduc - Ki a Fekete Párduc?

Az afrikai Wakanda évszázadokon át dacolt az idegen hódítókkal, a technológiailag rendkívül fejlett országot soha senki nem tudta leigázni. Uralkodója, T'Challa a harcos királyok dinasztiájának büszke sarja, nem más mint Fekete Párduc, kinek ereje és gyorsasága legendás, vibrániumból készült páncélja pedig elpusztíthatatlan. Mivel az egész világon csak itt található vibránium, ezért Wakandát már sokan próbálták meghódítani, hogy megszerezzék a felbecsülhetetlen értékű kincset. Most, az új kor hajnalán Fekete Párduc otthonát ismét veszély fenyegeti. Egy könyörtelen gyilkos, emberfeletti képességű zsoldosokból álló sereggel tör az országra, eltökélve, hogy pusztulást és halált hozzon Wakanda lakóira... (pantarhei.sk)

Varázsecset - Tanyasi állatok - Színezd ki a varázsecsettel

Varázsecset - Tanyasi állatok - Színezd ki a varázsecsettel

A Varázsecset szórakoztató módon fejleszti a gyerekeket. A négy, vízzel kiszínezhető oldal képei csak akkor láthatóak teljes egészében, ha a gyerek a varázsecsettel előhívja őket, így fejleszti a finommotorikus készségét. Ám ha felolvassuk neki a képekhez tartozó szövegeket is, akkor a kézügyességen túl ismereteket is adhatunk át, beszélgetést kezdeményezhetünk az adott témáról, így valódi minőségi időt tölthetünk a gyermekünkkel. (pantarhei.sk)

Varázsecset - Tengeri állatok - Színezd ki a varázsecsettel

Varázsecset - Tengeri állatok - Színezd ki a varázsecsettel

A Varázsecset szórakoztató módon fejleszti a gyerekeket. A négy, vízzel kiszínezhető oldal képei csak akkor láthatóak teljes egészében, ha a gyerek a varázsecsettel előhívja őket, így fejleszti a finommotorikus készségét. Ám ha felolvassuk neki a képekhez tartozó szövegeket is, akkor a kézügyességen túl ismereteket is adhatunk át, beszélgetést kezdeményezhetünk az adott témáról, így valódi minőségi időt tölthetünk a gyermekünkkel. (pantarhei.sk)

Ki kapcsolta ki az agyam?

Ki kapcsolta ki az agyam?

Az agy körülbelül úgy működik, mint egy cég vezérigazgatója. A vezérigazgató feladata a cég (a mi esetünkben a test) növekedésének és védelmének a biztosítása. Ha a vezérigazgató nem végzi jól a munkáját, a cég (vagyis a szervezet) nagy bajba kerül. A gondolatok mérhetőek, az agyunkban fizikai területet foglalnak el, "lakótelepeket" alkotnak, aktívak: növekednek és változnak. Minden döntésünket, szavunkat, tettünket és fizikai reakciónkat befolyásolják. Gondolataink egészen a genetikai szintig ható változásokat okoznak, mert átalakítják a sejtek struktúráját. Tudósok kimutatták, hogy e struktúraváltozás betegségek térhódítását is eredményezi a testben. Gondolataink képesek elsöpörni a stresszt, értelmesebbé tesznek, nyugalmat hoznak, alkalmasakká tesznek arra, hogy uralkodni tudjunk… (pantarhei.sk)

Most élj! - Hogyan lépjünk ki a robotpilóta üzemmódból?

Most élj! - Hogyan lépjünk ki a robotpilóta üzemmódból?

Napjaink ébren töltött óráinak több mint 80%-át robotpilóta üzemmódban éljük. Mit jelent ez? Röviden azt, hogy nem vagyunk jelen saját életünkben. A jó hír azonban az, hogy ezen lehet változtatni, méghozzá könnyedén és akár rendkívül szórakoztató eszközökkel. A változás ráadásul nem igényel különleges felszerelést, képességeket, sőt még nagyobb erőfeszítést sem - bárki képes rá, hogy elkezdjen igazán élni. A Most élj! olyan egyszerű, mégis ötletes gyakorlatok gyűjteménye, melyek megtanítanak harmóniába kerülni önmagunkkal és a világgal, és a pillanat tudatosságán keresztül megélni az életet. (pantarhei.sk)

Rakd ki kedvenc mesédet! Piroska és a farkas

Rakd ki kedvenc mesédet! Piroska és a farkas

Legújabb négyrészes mesekönyv sorozatunk kitűnő ajándék azoknak a gyerekeknek, akik hallgatni és egyúttal kirakni is szeretik a meséket. A megfelelő méretű és tartós kartonból készült könyvek garantálják a nagyszerű szórakozást. (pantarhei.sk)

Húzd és mondd! 5: Ki játszik a kertben?

Húzd és mondd! 5: Ki játszik a kertben?

Játékos lapozgatók a legkisebbeknek. Új grafikával folytatjuk népszerű sorozatunkat. Told el! Húzd ki! Nézd csak, van még egy fülecske! Mókus, süni, katica, méhek , béka, csiga. Mondd, hová bújtak? (pantarhei.sk)

Vackor világot lát - Hangoskönyv - Hernádi Judit előadásában

Vackor világot lát - Hangoskönyv - Hernádi Judit előadásában

"Hanem ez most új mese. Méltó rá Vackor neve, hogy egy új könyv elbeszélje, milyen dolgok estek véle; Ment, ment, ment az apró,ment a boglyos, lompos, loncsos és bozontos, piszén pisze kölyökmackó, ment, ment, messze, messze, ment vígan a kicsi medve ment egyenest Budapestre." (pantarhei.sk)

Színezd ki - vágd ki - ragaszd össze

Színezd ki - vágd ki - ragaszd össze

A gyerekek a könyvből a modelleket kivágva, kiszínezve és összeragasztva különböző tárgyakat, pl. táskát, pánztárcát vagy órát is készíthetnek. Az elkészíthető papírfigurák: Szemüveg Karkötő Fésű Gyűrű Nyaklánc Karóra Kutya Pénztárca Kistáska (pantarhei.sk)

Tudd meg, ki normális, és ki nem

Tudd meg, ki normális, és ki nem

„E tudás birtokában felfedezheted, ha saját magad vagy az egyik hozzátartozód vagy barátod az érzelmi zavar vagy betegség jeleit mutatja, és magabiztos lépéseket tehetsz annak érdekében, hogy megkaphassátok a megfelelő segítséget és pozitívabb, boldogabb és eredményesebb életet éljetek!” Vajon aggódnod kell a munkatársad, a dadus, a szomszédod vagy a kedvesed miatt, akivel randizol? Többé már nem kell az ösztöneidre vagy a megérzéseidre hagyatkoznod, esetleg a horoszkópokra támaszkodnod, hogy kiderítsd, kivel állsz szemben. Ez a könyv ugyanis ellát mindazokkal az eszközökkel, amelyek segítségével pszichológiai pillanatfelvétel készülhet csaknem bárkiről, már az első naptól kezdve. A Tudd meg, ki normális, és ki nem című könyv segít neked abban, hogy megtanuld érzelmileg, pénzügyileg és… (pantarhei.sk)

Rozširujúci balíček Joy-it KI-5653 KI-5653

Rozširujúci balíček Joy-it KI-5653 KI-5653

Naučte sa logicky myslieť pomocou doplnku Digital Logic pre našu súpravu Inventor pre micro: bit! Spolu so súpravou Inventor slúži táto súprava ako úvod do logických brán a ich použitia v spojení s mikrobitom. Sedem zahrnutých experimentov zahŕňa aj osnovy digitálnej základnej logiky v KS3 (UK Design & Technology Curriculum). Logické brány sú základnými stavebnými kameňmi digitálnych integrovaných obvodov, čipy, ktoré sa dnes nachádzajú vo väčšine elektronických výrobkov. Aj keď tieto experimenty skúmajú, ako jednotlivé logické brány fungujú, v čipy môžu byť milióny jednotlivých logických brán v závislosti od veľkosti a zložitosti čipu. Napríklad v štvorjadrovom i7 je napríklad približne 1,4 miliardy tranzistorov. Za predpokladu, že priemerná brána vyžaduje tri tranzistory, bolo by to… (conrad.sk)

Joystickové modul Joy-it KI-5644 KI-5644

Joystickové modul Joy-it KI-5644 KI-5644

Ovládač GAME je programovateľný ovládač v štýle gamepad pre BBC: MICROBIT. Umožňuje lepší herný zážitok na samotnom mikro: bite alebo ponúka možnosť ovládať ďalšie zariadenia prostredníctvom Micro: Bi. Má piezoelektrický bzučiak pre zvukovú spätnú väzbu, vibračný motor pre hmatovú spätnú väzbu a 6 vstupných klávesov. Spúšťa tiež P19 a P20 na štandardných 0,1 palcových výtlačkoch vrátane napätia a GND. BBC micro: bit je pripojený prostredníctvom slotu na kartu. Doska je napájaná dvoma AA batériami. Programovanie je jednoduché pomocou MakeCode. Príklad kódu a pokyny nájdete v oblasti sťahovania. Tento text bol preložený strojovo. Programovateľný ovládač·6 vstupných tlačidiel·chvenie·bzučiak Riadiaca doska (conrad.sk)

Education sada Joy-it KI-5666 ki-5666

Education sada Joy-it KI-5666 ki-5666

Discovery Kit pre Micro: Bit je malá základná sada na vstup do sveta programovania. Obsahuje dosku adaptéra, doštičku, nejaké káble a 2 LED diódy vo farbách, žltá, zelená a červená. V sprievodnej brožúre je podrobne opísaných 5 experimentov. Tento text bol preložený strojovo. Základná sada na 5 experimentov s BBC: Micro Bit Adaptérová doska, varná doska, 6 LED, manuálne. (conrad.sk)

Education sada Joy-it KI-5656 KI-5656

Education sada Joy-it KI-5656 KI-5656

Rozhranie BBC Micro: Bit pre Fischertechnik ponúka alternatívu k riadeniu motorov a komponentov Fischertechnik. Vyvinutý na prevádzku s 9 V batériou PP3 (ako sa používa v súpravách Fischertechnik). Doska plošných spojov generuje regulované napájanie 3 V na napájanie BBC micro: bit. Panel tiež obsahuje vypínač na zapnutie a vypnutie napájania. Na použitie konektorov Fischertechnik na pripojenie komponentov zo súprav Fischertechnik k doske plošných spojov sú vyvŕtané otvory. Doska s plošnými spojmi bola vyvinutá tak, aby sa dala pritlačiť na základnú dosku Fischertechnik a umožnila ľahký prístup. Tento text bol preložený strojovo. Umožňuje použitie komponentov Fischertechnik spolu s BBC: Microbit·Ideálne na realizáciu rozsiahlych vzdelávacích projektov Modul rozhrania (conrad.sk)

Egy nap a parton - vannak, akiknek ki kell várniuk egymást

Egy nap a parton - vannak, akiknek ki kell várniuk egymást

Vannak, akiknek ki kell várniuk egymást Edit a legsikeresebb sebész a kórházban. A keze pontos, az időbeosztása feszes, maximalista és tökéletes. Legalábbis mások ezt gondolják róla. Egy baleset azonban mindent megváltoztat. Élete fenekestül felfordul, és megoldásért egy régi barát tengerparti villájába menekül. A mindig precíz és körültekintő nő egy dologgal nem számol: hogy a parton összetalálkozik régi szerelmével. A vonzalom az eltelt hosszú idő ellenére kölcsönös maradt, az élet azonban csavart labdát dob: a férfi házas. Mégis csodálatos napot töltenek el együtt, ami nem maradhat folytatás nélkül... A boldogsághoz azonban, mint általában, most is kacskaringós út vezet. Talán mégis ez a régi szerelem volt az igazi? Vagy az a férfi, aki Editet otthon várja? Hidasi Judit, a nagy sikerű… (pantarhei.sk)

Munay-ki a moudrost Inků (978-80-7500-630-1)

Munay-ki a moudrost Inků (978-80-7500-630-1)

Elektronická kniha - autor Inge Christine Schulerová, 278 stran, česky Cesta lásky, harmonie a krásy Munay-ki a tradiční andská moudrost – průvodce novými transformačními rituály Trápí vás stará zranění, blokády a traumata z minulosti? Chcete se stát člověkem, který vyzařuje moudrost a sílu a na cestě životem následuje své srdce? Pojem munay-ki znamená „sílu lásky“ a označuje cyklus nových iniciačních a přechodových rituálů, které darovali stařešinové andské tradice lidstvu. Přijetí rituálů munay-ki je jedinečným zážitkem a může znamenat velkou životní změnu. Autorka vás prostřednictvím těchto rituálů provede při procesech změn a nasměruje na cestu k emocionální svobodě, duchovnímu růstu a rozvinutí osobního potenciálu. Přijetí munay-ki nám umožní rozpoznat naši odpovědnost spravovat a… (alza.sk)

Ki kérdezi, hogy ki vagyok én? - Ajándék DVD melléklettel

Ki kérdezi, hogy ki vagyok én? - Ajándék DVD melléklettel

Kivételes alkalom, hogy korunk legnagyobb spirituális mestereitől tanulhatunk: a kötethez tartozó DVD-nek köszönhetően Eckhart Tolle és Deepak Chopra első közös szereplésének lehetünk szem- és fültanúi. A közel kétórás beszélgetés során bölcs meglátásaik segítenek, hogy kilépjünk gondolataink szüntelenül zajongó körforgásából, és megtapasztaljuk a transzcendens pillanatot, amelyben felismerhetjük az egón túlmutató és a világegyetemmel egységben létező identitásunkat. Hogyan legyünk jelen a mostban? Mi a különbség a gondolatokon és a jelenléten alapuló létezés között? Hogyan fertőzheti meg a gondolat az elménket, akár a vírus? Hogyan azonosuljunk valódi önmagunkkal, nem pusztán az önmagunkról alkotott képpel? Hogyan válthatunk át a tudatosságba és hívhatjuk be a jelenlét állapotát a… (pantarhei.sk)

Hnacie člen motora Joy-it KI-5641 KI-5641

Hnacie člen motora Joy-it KI-5641 KI-5641

Robotická doska All-in-One umožňuje BBC micro: bit poháňať 4 motory (alebo 2 krokové motory) a 8 serv. Spolu so 17 ďalšími I / O expanznými bodmi to znamená, že BBC micro: bit sa veľmi ľahko stáva jadrom veľkého počtu robotických projektov. Robotická doska má 2 duálne integrované obvody budičov H-Bridge a 8 servo výstupov. BBC micro: bit riadi protokol I2C prostredníctvom 16-kanálového ovládača IC. Hlavička odkazu vykonáva všetky prvky, ktoré je možné použiť. Je navrhnutý tak, aby boli možné hlavičky rozstupových čapov 2,54 mm a aby sa dali ľahko spájkovať. 17 dostupných I / O pinov umožňuje ďalšie vstupné zariadenia, napr. B. senzory alebo výstupné zariadenia, napr. B. ZIP LED, ktoré je možné pridať na kartu. Komunikačné linky I2C sú tiež prerušené (kolíky 19 a 20), čo znamená, že na… (conrad.sk)

Bzučákový / akustický modul, aktívny Joy-it KI-5649 KI-5649

Bzučákový / akustický modul, aktívny Joy-it KI-5649 KI-5649

Zvuková karta MI: je doska reproduktora pre mikro bitovú dosku BBC. Tento text bol preložený strojovo. Podporuje programovanie cez MakeCode a MicroPython Zvukový modul (conrad.sk)

Echosline Ki Power Keratin vyživujúca a hydratačná maska na vlasy 500…

Echosline Ki Power Keratin vyživujúca a hydratačná maska na vlasy 500 ml

Echosline Ki Power Keratin, 500 ml, Masky na vlasy pre ženy, Maska na vlasy Echosline Ki Power predstavuje nenahraditeľný krok v rituáli starostlivosti o vlasy. Doprajte im chvíľku regenerácie a ony vám to vrátia svojou vitalitou a krásou. Vlastnosti: intenzívne hydratuje obnovuje štruktúru vlasu dodáva vlasom oslnivý lesk Použitie: Aplikujte na vlhké, šampónom umyté vlasy. Nechajte chvíľu pôsobiť podľa času uvedeného na obale a potom dôkladne opláchnite. (notino.sk)

Nyírd ki csajosan

Nyírd ki csajosan

FIGYELEM, csak lányoknak! Egy oldal, amit kisminkelhetsz, egy másik, amire ruhákat tervezhetsz. Vagy varrj fel egy gombot, csomagold a könyvbe a tízóraid, ragassz bele csillogó holmit, vagy írd bele a legféltettebb titkaidat. Ezzel a könyvvel mindent megtehetsz, ami szórakoztat! 101 vicces, meglepő és király ötlet vár rád, ami felébreszti a kreativitásodat. Szóval kezdj neki, engedd szabadjára a fantáziádat és nyírd ki csajosan!! (pantarhei.sk)

Mondd ki szépen!

Mondd ki szépen!

Montágh Imrének, a magyar nyelv, a magyar beszéd kiváló tanáregyéniségének, logopédus szakembernek könyve játékos gyakorlatokkal kedvelteti meg a tiszta beszéd elsajátítását a szülőkkel és a gyerekekkel. (pantarhei.sk)

Ki hitte volna?

Ki hitte volna?

Okosabbak a gyerekek, mint a felnőttek. Nincsenek előítéleteik, kimondják, amit gondolnak, amit éreznek. Mernek sírni, önfeledten nevetni, haragszanak, majd kibékülnek, és kérdeznek, és kérdeznek. Ők a legnagyobb világhódítók. Csiszolatlan gyémántok! Tenyerünkben a gyémánt, le ne ejtsük! Ezek a mesék értük, nekik születtek. Érzelmeket ütköztetnek, gondolkodásra késztetnek. Olvasva szórakozhatnak, közben ámulhatnak, sőt, még csiszolódhatnak is. A gyermek egy csoda! Ezt nem szabad elfelejteni. Lányok és fiúk, jó szórakozást, élvezzétek az erdők állatainak kalandozásait, ők ti vagytok, ti pedig ők! (pantarhei.sk)

čiapky a nákrčník, nákrčník a čiapky, čiapky a nákrčníky, bežky a topánky, psie a hlavolamy, legíny a čižmy, legíny a sveter, krmiva a žuvačky, akim a žuvačky, pamlskovník a ľadvinka

Pri poskytovaní našich služieb nám pomáhajú súbory cookie. Využívaním našich služieb s ich používaním súhlasíte. zatvoriť