Kde sa rozmanitosť stretáva s hodnotou - Katalo.sk

ES BIO Mladý jačmeň 200 g (8594176063522)

Superpotravina – mladý jačmeň ES BIO Mladý jačmeň 200 g predstavuje prírodný antioxidant, ktorý napomáha znižovaniu prekysleniu organizmu a zvyšuje jeho obranyschopnosť proti vírusom a voľným radikálom. Pri pravidelnom užívaní má mladý jačmeň široké blahodarné účinky na telo aj myseľ. Pomáha znižovať únavu a vyčerpanie, zvyšuje psychickú pohodu, podporuje imunitu a tvorbu kolagénu. Patrí medzi tzv. zelené potraviny, produkty čisto rastlinného pôvodu. ES BIO Mladý jačmeň sa vyrába lisovaním a následným sušením šťavy z výhonkov mladého jačmeňa. Tento doplnok stravy je unikátnym pre svoje detoxikačné účinky.Kľúčové vlastnosti ES BIO Mladý jačmeň 200 gExtrakt z listov mladého jačmeňa v práškuES BIO Mladý jačmeň je prírodný antioxidantNapomáha znižovaniu prekyslenia organizmuZvyšuje obranyschopnosť organizmuPomáha znižovať únavu a vyčerpanieZvyšuje psychickú pohoduPodporuje imunituPatrí medzi tzv. zelené potravinyES BIO Mladý má blahodárne...

Pozrite sa aj Dogs Love Bio Kurča 200 g (9120063680610)

MYCOMEDICA Mladý jačmeň BIO 200 g

MycoMedica Mladý jačmeň BIO 200 g BIO sušený prášok z výhonkov mladého jačmeňa. Jačmeň siaty (Hordeum vulgare) je jedna z najrozšírenejších pestovaných obilnín a je prírodným zdrojom vitamínov, minerálov, enzýmov, bielkovín a zeleného farbiva chlorofylu.

Pozrite sa aj Dogs Love Bio Moriak 200 g (9120063680627)

NUPREME Mladý jačmeň BIO 200 g

Mladý jačmeň je prírodný antioxidant a vďaka obsahu vitamínov a minerálov z prírodného zdroja celkovo povzbudzuje organizmus.

Pozrite sa aj Dogs Love Bio Hovädzie 200 g (9120063680603)

ALLNATURE Mladý jačmeň prášok BIO 200 g

Allnature Mladý jačmeň prášok BIO 200 g Mladý jačmeň je prírodný produkt, ktorý obohacuje pestrú stravu o radu minerálov, vitamínov, enzýmov a ďalšie dôležité antioxidanty.

NAJTELO Mladý jačmeň v prášku Bio 200 g

Najtelo Mladý jačmeň v prášku Bio 200 g Prášok v mletých výhonkov zeleného jačmeňa vyrobený bez aditív. Vzhľadom k vysokému obsahu minerálov, vitamínov, enzýmov a obsahu mastných kyselín, je členom rodiny super potravín.

NÁSTROJE ZDRAVIA Alnatura Mladý Jačmeň BIO Green Barley 200 g

Nástroje Zdravia Alnatura Mladý Jačmeň BIO Green Barley 200 g Prášok z mladých výhonkov BIO jačmeňa určený k príprave prírodného nápoja s obsahom organicky viazaných vitamínov, minerálov, chlorofylu, vlákniny a aktívnych enzýmov.

FARMILION Mladý zelený jačmeň prášok 200 g BIO

Prášok z mletých výhonkov zeleného jačmeňa, ktorý má vysoký obsah minerálov, vitamínov, enzýmov a mastných kyselín.

NUPREME Mladý jačmeň premium BIO 100 g

100% sušená šťava z mladého jačmeňa v BIO kvalite, vo forme prášku, vhodné pre vegánov.

ALLNATURE Mladý jačmeň prášok BIO 250 g

100% prášok z listov mladého jačmeňa. Svieži, enzymatický nápoj.

BIO MLADÝ JAČMEŇ 120g (40x3g) - 3ks

MLADÝ JAČMEŇ BIO Výživové doplnky 3 balenia - porciované,1 balenie = 40 sáčkov po 3g mladého jačmeňa Aj keď v súčasnosti konzumujeme obrovské množstvá potravín, predsa nám chýba celá rada živín. Dôvod je jednoduchý - syntetické preparáty sú v porovnaní s prírodnými potravinami iba minimálne účinné. A práve vysokú účinnosť jednotlivých zložiek môžeme nájsť vo výživovom doplnku – zelenom nápoji MLADÝ JAČMEŇ. Je to extrémne jemný prášok z výhonkov mladého jačmeňa určený k príprave sviežeho zeleného nápoja. Výhonky z mladého jačmeňa sú skutočným koncentrátom výživných látok, ktorých význam pre ľudský organizmus je nezastupiteľný. V súčasnosti množstvo lekárov a odborníkov na zdravú výživu začína propagovať trend zelených potravín („green foods“). Hlavnou zásadou tohto trendu je konzumácia rastlinnej stravy v surovom stave. Dôležitou súčasťou „green foods“ je aj pitie tzv. zelených nápojov, ktoré majú na naše zdravie jedinečné účinky. Keďže s organicky pestovaným ovocím, či zeleninou sa prakticky nestretávame, význam „zelenej stravy“ pre náš organizmus je mimoriadny. Zelené potraviny majú význam pre ľudský organizmus nielen z hľadiska preventívneho, ale aj ako samotná súčasť liečby. Zelené potraviny nám dáva sama príroda. Predstavujú "zelenú cestu" za zdravím. Mladý jačmeň obsahuje: 10x viac vápnika ako mlieko 25x viac draslíka ako banány 16x viac vitamínu B1 ako paradajky 45x viac vitamínu B2 ako hlávkový šalát 6x viac magnézia a 20x viac vitamínu E ako biela múka 5x viac železa a 8 krát viac kyseliny listovej ako špenát obsahuje zinok – iné potraviny ho neobsahujú Užívanie mladého jačmeňa je vhodné pri týchto problémoch: zlepšenie krvného obrazu – mladý jačmeň obsahuje množstvo látok nevyhnutných k tvorbe červených krviniek (železo, draslík, kyselina listová ...), pričom sú tieto látky vo forme pre organizmus veľmi ľahko prijateľnej kožné problémy (akné, ekzémy, psoriáza) - pôsobenie mladého jačmeňa na omladenie pokožky prostredníctvom vplyvu na vnútorné orgány je klinicky preukázané tlmí zrážanie krvných doštičiek – tromby (krvné zrazeniny) sú príčinou vzniku infarktu myokardu a srdcovocievnych ochorení spomalenie bunkového starnutia - SOD (superoxid dismutáza) ničí kyslíkové radikály; predpokladá sa, že SOD súvisí s dlhovekosťou znižovanie hmotnosti – látky mladého jačmeňa pomáhajú posilniť funkciu štítnej žľazy, ktorej hormóny podnecujú spaľovanie tukov. Taktiež samotný mladý jačmeň obsahuje enzýmy schopné spaľovať tuky problémy s trávením - chlorofyl sa používa ako výzamná podpora pri liečbe vredových ochorení žalúdka a čriev, draslík a vláknina podporujú pohyb tráviace sústavy a vyprázdňovanie pálenie záhy – mladý jačmeň má výrazne zásaditú povahou, čím obnovuje acido-alkalickú rovnováhu pri prekyslení organizmu protirakovinové účinky - enzým SOD a chlorofyl vykazujú vynikajúce protirakovinové pôsobenie páchnuci dych a hemoroidy prevencia proti ukladaniu cholesterolu problémy so srdcom, krvným obehom a cievami pomíáha odstrániť bolesti hlavy, poruchy spánku, chronickú únavu a depresie kĺbové ochorenia cukrovka – vďaka svojej zásaditej povahe mladý jačmeň prisprieva k upraveniu prechodu cukrov cez črevné steny, čím sa postupne normalizuje hladina cukru v krvi vonkajšie a vnútorné zápaly – využíva sa vysoký obsah chlorofylu Hlavné zložky mladého jačmeňa a ich vplyv na ľudský organizmus CHLOROFYL Najväčším prínosom mladého jačmeňa je vysoký obsah chlorofylu. Molekula zeleného farbiva chlorofylu je veľmi podobná molekule hemoglobínu – krvného farbiva. Vďaka tomu chlorofyl pomáha zlepšiť prenos kyslíka, jeho vysoký obsah pôsobí dezinfekčne, zlepšuje krvný obraz, okysličenie jednotlivých orgánov, bráni zápalom, urýchľuje hojenie rán. Podstatou funkcie chlorofylu je premena slnečného žiarenia na chemickú energiu, čím slnečné lúče prinášajú energiu všetkým bunkám ľudského organizmu. Chlorofyl taktiež podporuje celkovú regeneráciu organizmu a neutralizuje voľné radikály. Testami bol tiež preukázaný jeho vplyv na redukciu vstrebávania karcinogénov v tráviacom trakte. Okrem chlorofylu sa v zelených rastlinách nachádzajú aj ďalšie rastlinné farbivá, ktoré majú celý rad pozitívnych vplyvov na naše zdravie. AMINOKYSELINY Mladý jačmeň obsahuje 18 aminokyselín z 20, vrátane 8 esenciálnych, ktoré si organizmus nevie vyrobiť sám. Aminokyseliny sú základným stavebným kameňom bielkovín, z ktorých je tvorená každá bunka ľudského organizmu. ENZÝMY V mladom jačmeni sa nachádza celý rad aktívnych enzýmov, ktoré sú základným katalyzátorom takmer všetkých chemických procesov v našom tele. Rozdiel medzi enzýmami a ostatnými katalyzátormi je v tom, že svojou špecifickou štruktúrou chemickú reakciu nielen urýchľujú, ale ju aj regulujú. Enzýmy v mladom jačmeni sú zachované vďaka rýchlemu mikrovlnému sušeniu a špeciálnemu drveniu vzduchom pri teplote -5°C. Enzýmy strácajú účinnosť pôsobením teploty nad 40°C. Tepelne spracované jedlo neobsahuje takmer žiadne živé enzýmy a navyše ich odčerpáva z nášho tela. Spracovanie mladého jačmeňa je tak šetrné, že nápoj obsahuje viac ako 20 enzýmov. Mladý jačmeň obsahuje veľké množstvo SOD (enzým superoxiddismutáza). Predpokladá sa, že SOD súvisí s dlhovekosťou. Enzým superoxid dismutáza (SOD)ochraňuje bunky a spomaľuje ich starnutie tým, že ničí kyslíkové radikály vznikajúce v priebehu metabolizmu. Tento enzým je dôležitou súčasťou endogenného antioxidačného systému. Z ďalších známych enzýmov môžeme spomenúť cytochrom oxidázu, enzym ktorý urýchľuje oxidáciu a redukciu, či transhydrogenázu, veľmi dôležitú pre svalovinu srdca. ZÁSADOTVORNOSŤ Významný je zásadotvorný efekt mladého jačmeňa na ľudský organizmus. V súčasnosti väčšina konzumovanej stravy spôsobuje v tele kyslú reakciu, a to v dôsledku stresu, konzumácie tepelne upravenej stravy, alkoholu, kávy a pod. Harmonický pomer kyselín a zásad je základom zdravia organizmu. Mladý jačmeň obsahuje bázické minerály ako je sodík, draslík, vápnik a horčík, ktoré vďaka svojmu zásaditému charakteru pomáhajú kyslému prostrediu v tele neutralizovať a tým prispievajú k optimálnym funkciám organizmu. Nasledujúci graf porovnáva významné zásadotvorné potraviny. ANTIOXIDAČNÁ AKTIVITA V ľudskom tele sa nachádzajú veľmi reaktívne molekuly nazývané voľné radikály. Voľné radikály sú molekuly, ktoré obsahujú jeden alebo viacero nespárovaných elektrónov a následkom toho sú chemicky extrémne reaktívne. Voľné radikály sú tiež významnou súčasťou imunitných systémov. Keď biela krvinka pohltí baktériu, začne tvoriť obrovské množstvo kyslíkových radikálov, ktoré baktériu doslova „spália“. Ak však organizmus stratí nad tvorbou a likvidáciou voľných radikálov kontrolu, môže byť jeho zdravotný stav vážne ohrozený „bombardovaním“ buniek a veľkých molekúl voľnými radikálmi. Tento stav môže byť príčinou veľmi závažných ochorení, ako sú: vznik nádorov a zápalov, kožné choroby, poruchy imunity, Parkinsonova a Alzheimerova choroba, choroby srdca a ciev ... Zatiaľ čo imunitný systém nás chráni skôr pred akútnym nebezpečenstvom pre naše zdravie, antioxidačný systém nás chráni pred vznikom a rozvojom chronických ochorení. V mladom jačmeni sa nachádza obrovské množstvo rôznorodých antioxidantov, ktoré nám ponúkajú širokú ochranu pred voľnými radikálmi. Z mladého jačmeňa boli izolované látky, ktoré preukázali veľmi účinné antioxidačné vlastnosti. Z nich najväčší význam má antioxidant 2"-O-glykosylisovitexin (GIV). Jeho antioxidačná aktivita proti oxidačnému poškodeniu lipidov pokožky spôsobenom UV žiarením je asi 500x krát vyššia než aktivita vitamínu E. Dávkovanie: raz denne 2 čajové lyžičky (3g) zmiešajte s chladnou čistou vodou, mliekom alebo džúsom (cca 150ml). Starší a chorí ľudia, športovci a rekonvalescenti môžu dávku zdvojnásobiť. Užívajte na lačno pred jedlom, následne začať jesť najskôr po 15 minútach. Optimálna je prvá dávka ráno ihneď po prebudení. Upozornenie podľa nariadenia komisie EÚ: Tento produkt je registrovaný ako doplnok stravy. Nemá schválené liečivé účinky a nejedná sa o liek. Nie je určené ako náhrada pestrej stravy. Neprekračujte odporúčané dávkovanie. Ukladajte mimo dosahu detí. Minimálna trvanlivosť vyznačená na obale.

MLADÝ JAČMEŇ BIO kapsuly

Výživový doplnok sú kapsuly s práškom z výhonkov BIO mladého jačmeňa (Hordeum) s obsahom organicky viazaných vitamínov, minerálov, chlorofylu, vlákniny a aktívnych enzýmov. Množstvo účinnej látky v 1 kapsule: 350 mg, prášok zo sušeného mladého jačmeňa.

MLADÝ JAČMEŇ BIO Green Barley

Prášok z mladých výhonkov BIO jačmeňa určený k príprave prírodného nápoja s obsahom organicky viazaných vitamínov, minerálov, chlorofylu, vlákniny a aktívnych enzýmov. Odporúčaná denná dávka konzumácie ( 4g) obsahuje: Vitamín E (1,92 mg, tj 16% ODD) - prispieva k ochrane buniek pred oxidačným stresom.

MLADÝ JAČMEŇ BIO 120g (40x3g)

BIO MLADÝ JAČMEŇ porciovaný 120g - 40 porcii Zelený jačmeň 1 vrecúško = 3g bio mladý jačmeň Aj keď v súčasnosti konzumujeme obrovské množstvá potravín, predsa nám chýba celá rada živín. Dôvod je jednoduchý - syntetické preparáty sú v porovnaní s prírodnými potravinami iba minimálne účinné. A práve vysokú účinnosť jednotlivých zložiek môžeme nájsť vo výživovom doplnku – zelenom nápoji MLADÝ JAČMEŇ. Je to extrémne jemný prášok z výhonkov mladého jačmeňa určený k príprave sviežeho zeleného nápoja. Výhonky z mladého jačmeňa sú skutočným koncentrátom výživných látok, ktorých význam pre ľudský organizmus je nezastupiteľný. V súčasnosti množstvo lekárov a odborníkov na zdravú výživu začína propagovať trend zelených potravín („green foods“). Hlavnou zásadou tohto trendu je konzumácia rastlinnej stravy v surovom stave. Dôležitou súčasťou „green foods“ je aj pitie tzv. zelených nápojov, ktoré majú na naše zdravie jedinečné účinky. Keďže s organicky pestovaným ovocím, či zeleninou sa prakticky nestretávame, význam „zelenej stravy“ pre náš organizmus je mimoriadny. Zelené potraviny majú význam pre ľudský organizmus nielen z hľadiska preventívneho, ale aj ako samotná súčasť liečby. Zelené potraviny nám dáva sama príroda. Predstavujú "zelenú cestu" za zdravím. Mladý jačmeň obsahuje: 10x viac vápnika ako mlieko 25x viac draslíka ako banány 16x viac vitamínu B1 ako paradajky 45x viac vitamínu B2 ako hlávkový šalát 6x viac magnézia a 20x viac vitamínu E ako biela múka 5x viac železa a 8 krát viac kyseliny listovej ako špenát obsahuje zinok – iné potraviny ho neobsahujú Užívanie mladého jačmeňa je vhodné pri týchto problémoch: zlepšenie krvného obrazu – mladý jačmeň obsahuje množstvo látok nevyhnutných k tvorbe červených krviniek (železo, draslík, kyselina listová ...), pričom sú tieto látky vo forme pre organizmus veľmi ľahko prijateľnej kožné problémy (akné, ekzémy, psoriáza) - pôsobenie mladého jačmeňa na omladenie pokožky prostredníctvom vplyvu na vnútorné orgány je klinicky preukázané tlmí zrážanie krvných doštičiek – tromby (krvné zrazeniny) sú príčinou vzniku infarktu myokardu a srdcovocievnych ochorení spomalenie bunkového starnutia - SOD (superoxid dismutáza) ničí kyslíkové radikály; predpokladá sa, že SOD súvisí s dlhovekosťou znižovanie hmotnosti – látky mladého jačmeňa pomáhajú posilniť funkciu štítnej žľazy, ktorej hormóny podnecujú spaľovanie tukov. Taktiež samotný mladý jačmeň obsahuje enzýmy schopné spaľovať tuky problémy s trávením - chlorofyl sa používa ako výzamná podpora pri liečbe vredových ochorení žalúdka a čriev, draslík a vláknina podporujú pohyb tráviace sústavy a vyprázdňovanie pálenie záhy – mladý jačmeň má výrazne zásaditú povahou, čím obnovuje acido-alkalickú rovnováhu pri prekyslení organizmu protirakovinové účinky - enzým SOD a chlorofyl vykazujú vynikajúce protirakovinové pôsobenie páchnuci dych a hemoroidy prevencia proti ukladaniu cholesterolu problémy so srdcom, krvným obehom a cievami pomíáha odstrániť bolesti hlavy, poruchy spánku, chronickú únavu a depresie kĺbové ochorenia cukrovka – vďaka svojej zásaditej povahe mladý jačmeň prisprieva k upraveniu prechodu cukrov cez črevné steny, čím sa postupne normalizuje hladina cukru v krvi vonkajšie a vnútorné zápaly – využíva sa vysoký obsah chlorofylu Hlavné zložky mladého jačmeňa a ich vplyv na ľudský organizmus CHLOROFYL Najväčším prínosom mladého jačmeňa je vysoký obsah chlorofylu. Molekula zeleného farbiva chlorofylu je veľmi podobná molekule hemoglobínu – krvného farbiva. Vďaka tomu chlorofyl pomáha zlepšiť prenos kyslíka, jeho vysoký obsah pôsobí dezinfekčne, zlepšuje krvný obraz, okysličenie jednotlivých orgánov, bráni zápalom, urýchľuje hojenie rán. Podstatou funkcie chlorofylu je premena slnečného žiarenia na chemickú energiu, čím slnečné lúče prinášajú energiu všetkým bunkám ľudského organizmu. Chlorofyl taktiež podporuje celkovú regeneráciu organizmu a neutralizuje voľné radikály. Testami bol tiež preukázaný jeho vplyv na redukciu vstrebávania karcinogénov v tráviacom trakte. Okrem chlorofylu sa v zelených rastlinách nachádzajú aj ďalšie rastlinné farbivá, ktoré majú celý rad pozitívnych vplyvov na naše zdravie. AMINOKYSELINY Mladý jačmeň obsahuje 18 aminokyselín z 20, vrátane 8 esenciálnych, ktoré si organizmus nevie vyrobiť sám. Aminokyseliny sú základným stavebným kameňom bielkovín, z ktorých je tvorená každá bunka ľudského organizmu. ENZÝMY V mladom jačmeni sa nachádza celý rad aktívnych enzýmov, ktoré sú základným katalyzátorom takmer všetkých chemických procesov v našom tele. Rozdiel medzi enzýmami a ostatnými katalyzátormi je v tom, že svojou špecifickou štruktúrou chemickú reakciu nielen urýchľujú, ale ju aj regulujú. Enzýmy v mladom jačmeni sú zachované vďaka rýchlemu mikrovlnému sušeniu a špeciálnemu drveniu vzduchom pri teplote -5°C. Enzýmy strácajú účinnosť pôsobením teploty nad 40°C. Tepelne spracované jedlo neobsahuje takmer žiadne živé enzýmy a navyše ich odčerpáva z nášho tela. Spracovanie mladého jačmeňa je tak šetrné, že nápoj obsahuje viac ako 20 enzýmov. Mladý jačmeň obsahuje veľké množstvo SOD (enzým superoxiddismutáza). Predpokladá sa, že SOD súvisí s dlhovekosťou. Enzým superoxid dismutáza (SOD)ochraňuje bunky a spomaľuje ich starnutie tým, že ničí kyslíkové radikály vznikajúce v priebehu metabolizmu. Tento enzým je dôležitou súčasťou endogenného antioxidačného systému. Z ďalších známych enzýmov môžeme spomenúť cytochrom oxidázu, enzym ktorý urýchľuje oxidáciu a redukciu, či transhydrogenázu, veľmi dôležitú pre svalovinu srdca. ZÁSADOTVORNOSŤ Významný je zásadotvorný efekt mladého jačmeňa na ľudský organizmus. V súčasnosti väčšina konzumovanej stravy spôsobuje v tele kyslú reakciu, a to v dôsledku stresu, konzumácie tepelne upravenej stravy, alkoholu, kávy a pod. Harmonický pomer kyselín a zásad je základom zdravia organizmu. Mladý jačmeň obsahuje bázické minerály ako je sodík, draslík, vápnik a horčík, ktoré vďaka svojmu zásaditému charakteru pomáhajú kyslému prostrediu v tele neutralizovať a tým prispievajú k optimálnym funkciám organizmu. Nasledujúci graf porovnáva významné zásadotvorné potraviny. ANTIOXIDAČNÁ AKTIVITA V ľudskom tele sa nachádzajú veľmi reaktívne molekuly nazývané voľné radikály. Voľné radikály sú molekuly, ktoré obsahujú jeden alebo viacero nespárovaných elektrónov a následkom toho sú chemicky extrémne reaktívne. Voľné radikály sú tiež významnou súčasťou imunitných systémov. Keď biela krvinka pohltí baktériu, začne tvoriť obrovské množstvo kyslíkových radikálov, ktoré baktériu doslova „spália“. Ak však organizmus stratí nad tvorbou a likvidáciou voľných radikálov kontrolu, môže byť jeho zdravotný stav vážne ohrozený „bombardovaním“ buniek a veľkých molekúl voľnými radikálmi. Tento stav môže byť príčinou veľmi závažných ochorení, ako sú: vznik nádorov a zápalov, kožné choroby, poruchy imunity, Parkinsonova a Alzheimerova choroba, choroby srdca a ciev ... Zatiaľ čo imunitný systém nás chráni skôr pred akútnym nebezpečenstvom pre naše zdravie, antioxidačný systém nás chráni pred vznikom a rozvojom chronických ochorení. V mladom jačmeni sa nachádza obrovské množstvo rôznorodých antioxidantov, ktoré nám ponúkajú širokú ochranu pred voľnými radikálmi. Z mladého jačmeňa boli izolované látky, ktoré preukázali veľmi účinné antioxidačné vlastnosti. Z nich najväčší význam má antioxidant 2"-O-glykosylisovitexin (GIV). Jeho antioxidačná aktivita proti oxidačnému poškodeniu lipidov pokožky spôsobenom UV žiarením je asi 500x krát vyššia než aktivita vitamínu E. Dávkovanie: raz denne 2 čajové lyžičky (3g) zmiešajte s chladnou čistou vodou, mliekom alebo džúsom (cca 150ml). Starší a chorí ľudia, športovci a rekonvalescenti môžu dávku zdvojnásobiť. Užívajte na lačno pred jedlom, následne začať jesť najskôr po 15 minútach. Optimálna je prvá dávka ráno ihneď po prebudení. Upozornenie podľa nariadenia komisie EÚ: Tento produkt je registrovaný ako doplnok stravy. Nemá schválené liečivé účinky a nejedná sa o liek. Nie je určené ako náhrada pestrej stravy. Neprekračujte odporúčané dávkovanie. Ukladajte mimo dosahu detí. Minimálna trvanlivosť vyznačená na obale.

Lifefood Mladý jačmeň BIO (1008)

Superpotravina – Mladý jačmeň je vďaka svojim unikátnym nutričným vlastnostiam známy ako zelený elixír života. Obzvlášť priaznivo pôsobí na vyčerpaný organizmus po zime, dodá telu potrebné živiny, silu a energiu.Príchuť:Mladý jačmeňAlergény:Môže obsahovať stopy orechov a sezamu.Výživové údaje a zloženie:Energetická hodnota (Kj/Kcal)1380/326 Kj/Kcal na 100 g výrobkuBielkoviny (g)27 g na 100 g výrobkuSacharidy (g)41 g na 100 g výrobkuZ toho cukry (g)4 g na 100 g výrobkuTuky (g)4,1 g na 100 g výrobkuZ toho nasýtené mastné kyseliny (g)1 g na 100 g výrobkuSoľ (g)0,01 g na 100 g výrobkuVláknina (g)5,4 g na 100 g výrobkuObsahuje sladidláNIEBalené v ochrannej atmosféreNIEVysoký obsah kofeínu (nad 150mg/1 000ml)NIEZloženie: sušená šťava z mladého jačmeňa* (100 %).* = produkt ekologického poľnohospodárstva

MLADÝ JAČMEŇ BIO Green Barley

Prášok z mladých výhonkov BIO jačmeňa určený k príprave prírodného nápoja s obsahom organicky viazaných vitamínov, minerálov, chlorofylu, vlákniny a aktívnych enzýmov. Odporúčaná denná dávka konzumácie ( 4g) obsahuje: Vitamín E (1,92 mg, tj 16% ODD) - prispieva k ochrane buniek pred oxidačným stresom.

GYMBEAM Bio Zelený jačmeň 200 g

GymBeam Bio Zelený jačmeň 200 g Superpotravina z prírodných zdrojov s vysokým obsahom vitamínov, minerálov a vlákniny vhodná na posilnenie imunity športovcov

ZEREX BIO Zelený jačmeň 200 g

Zerex BIO Zelený jačmeň 200 g Superpotravina vyrobená zo šetrne sušených listov zeleného (mladého) jačmeňa. Prirodzene obsahuje organicky viazané vitamíny, minerálne látky a stopové prvky. Svoje telo tak obohatíte o betakarotén, vitamíny C, E, B1, B2, B3, B6, biotín, kyselinu listovú, kyselinu pantoténovú a cholín.

APOROSA Green komplex BIO chlorea Mladý jačmen 750 tabliet

Aporosa Green komplex BIO chlorea Mladý jačmen 750 tabliet Výživový doplnok v tabletách na podporu vitality, správnej funkcie imunitného systému, črevného mikrobiomu a pečene vo zvýhodnenom balení. Obsahuje chlorellu, spirulinu a zelený jačmeň.

ADVANCE Jačmeň BIO 200 g

Advance Jačmeň BIO 200 g Výživový doplnok obsahuje 100 % extrakt z listov zeleného jačmeňa v prášku na prípravu nápoja.

NUPREME BIO Mladý ječmen premium 200 g

Nupreme BIO Mladý ječmen premium 200 g Mladý jačmeň - 100% extrakt z listov mladého jačmeňa v prášku.

Barley Star - mladý jačmeň

BARLEY STAR Zelený jačmeň Človek každodenne prijíma do tela množstvo škodlivín, či už potravinami, vodou, vzduchom alebo inou formou. Všetky tieto škodliviny sa čiastočne vyplavia, ale isté množstvo ostáva a ukladá sa v orgánoch a bunkách, čo nepriaznivo vplýva na naše zdravie. Takéto prostredie praje rôznym parazitom. Mnohí sa pýtajú ako detoxikovať telo, pritom skúšajú rôzne detoxikačné kúry, no po čase sa ich telo znova zanesie odpadom. Barley Star je prospešnejšia ako rôzne detoxikačné čaje. Barley Star je prípravok z výťažku mladého jačmeňa, ktorý napomáha pri ťažkostiach rôzneho pôvodu: kožné ochorenia – omladzuje pokožku tým, že lieči vnútorné orgány spomaľuje proces starnutia buniek – ničí voľné radikály, ktoré vznikli v priebehu metabolizmu bojuje proti chudokrvnosti – obsahuje železo ochrana pred srdcovo-cievnymi ochoreniami – má protizrážanlivé účinky a chráni cievy cukrovke – upravuje metabolizmus cukrov bráni množeniu rakovinových buniek – pôsobí ako antioxidant bojuje proti civilizačným chorobám proti zápche - podporuje pohyb tráviaceho traktu pomáha v boji s nadváhou Mladý jačmeň dodáva telu chýbajúcu energiu. Radí sa medzi zelené potraviny, ktoré sú známe svojim antioxidačným účinkom. Ich konzumácia pre organizmus predstavuje regeneráciu buniek a podporu nových zdravých buniek. Detoxikuje organizmus a dopĺňa chýbajúce vitamíny a minerály. Mladé rastlinky zeleného jačmeňa poznali už starí Egypťania 5000 rokov pred Kristom. Šťavou z rastliny si liečili rôzne poranenia. Vápnik je dôležitým minerálnym prvkom pre jeho nenahraditeľný účinok na kosti a zuby. Pre organizmus je dôležitá vápniková kostná zásoba. Najčastejšie môžeme nájsť vápnik v potravinách, potom vo forme výživových doplnkov. Človek prijíma tento minerál do tela správnou výživou a dostatočnou fyzickou aktivitou. Potraviny bohaté na vápnik udržiavajú jeho hladinu v tele v norme. Potraviny obsahujúce vápnik sú pohánka, hrášok, brokolica, špenát, kel, tekvica, citróny, sezamové a slnečnicové semiačka, mak, mlieko, syry (najmä syr parmezán a tvrdé syry), sardinky a ryby (losos), vaječný žĺtok, sója, mandle, ružičkový kel, brokolica, kapusta, orechy, strukoviny, ovsené vločky. Účinky vápnika: potrebný pre vývoj zubov a kostí a pre udržanie ich štruktúry – mineralizáciu a hustotu dôležitý pre krvnú zrážanlivosť podieľa sa na prenášaní signálov v nervovej sústave podieľa sa na delení a špecializácii buniek podporuje normálny energetický metabolizmus pozitívne vplýva na funkciu svalov napomáha činnosti tráviacich enzýmov Dávkovanie: 1 tableta 2 x denne Obsah balenia: 60 tabliet Cena: Závisí od spôsobu pestovania a spracovania rastlinnej zložky Zloženie: Hordeum vulgare (jačmeň obecný, rastlina) 350 mg, Hordeum vulgare (koncentrovaná šťava z jačmenných klíčkov) 150 mg, vápnik 26 mg (3 % RDA). RDA - odporúčaná denná dávka Upozornenie podľa nariadenia komisie EÚ: Tento produkt je registrovaný ako doplnok stravy. Nemá schválené liečivé účinky a nejedná sa o liek. Nie je určené ako náhrada pestrej stravy. Neprekračujte odporúčané dávkovanie. Ukladajte mimo dosahu detí. Minimálna trvanlivosť vyznačená na obale.

REVIX Mladý jačmeň 90 kapsúl

Revix Mladý jačmeň 90 kapsúl 475 mg mletého jačmeňa v rastlinnej kapsule bez pridaných látok. Mladý jačmeň na podporu trávenia, urýchlenie regenerácie tkanív a antioxidačnú ochranu.

COLFARM Mladý jačmeň 60 tabliet

Colfarm Mladý jačmeň 60 tabliet COLFARM Mladý jačmeň je doplnok stravy s bylinnými extraktmi (mladý jačmeň, zelený čaj, horký pomaranč), spirulinou a chrómom, ktorý priaznivo ovplyvňuje metabolizmus makroživín.

REVIX Mladý jačmeň 90 kapsúl

Výživový doplnok s vitamínmi a minerálmi z prírodného zdroja, ktoré prispievajú k detoxikácii organizmu, vhodný pre vegánov.

GreenFood Nutrition Mladý jačmeň 120 kapsúl (8594193920310)

Superpotravina – mladý jačmeň Zmena farebného štýlu šablóny pre športovú výživu GreenFood Nutrition Mladý jačmeň 120 kapsúlSuperfood GreenFood Nutrition Mladý jačmeň obsahuje 700 mg prášku z jačmeňa v dennej dávke. Ide o prášok zo zeleného výhonku jačmeňa siateho. Superfood je vhodný aj pre vegánov, športovcov a osoby so zameraním na zdravý životný štýl. Jeho výroba je certifikovaná podľa normy ISO 22000:2018 a balenie pritom vystačí na 60 dní užívania.Kľúčové vlastnosti superfoodu GreenFood Nutrition Mladý jačmeň Mladý jačmeň v kapsuláchBalenie vystačí na 60 dní užívaniaVhodný aj pre vegánovVýroba je certifikovaná podľa normy ISO 22000:2018Keďže nám súčasné legislatívne opatrenia EÚ neumožňujú podať vám detailnejší popis výhod tohto produktu, tak ako to bolo možné skôr, odporúčame nahliadnuť do odbornej literatúry či na internetové stránky. Oba zdroje ponúkajú dostatok dostupných informácií o aktívnych látkach v tomto produkte.ZloženieJačmenný prášok,...

PROBIO Jačmeň nahý BIO 500 g

Jačmeň obsahuje vysoký obsah vlákniny, možno ho využiť do rôznych pokrmov aj na mletie.

ALLNATURE Mladý ječmeň prášok BIO 250 g

Allnature Mladý ječmeň prášok BIO 250 g Mladý jačmeň je prírodný produkt, ktorý obohacuje pestrú stravu o rad minerálov, vitamínov, enzýmov a ďalšie dôležité antioxidanty. Pôsobí protizápalovo na ľudský organizmus a zaisťuje jeho hĺbkovú detoxikáciu.

Zerex BIO Zelený jačmeň

Výživový doplnok obsahuje zelený jačmeň, prášok z listov. Produkt ekologického poľnohospodárstva vhodný aj pre vegánov a diabetikov. Šetrne sušené listy mladého jačmeňa prirodzene obsahujú organicky viazané vitamíny, minerálne látky a stopové prvky. Listy obsahujú betakarotén, vitamíny C, E, B1, B2, B3, B6, biotín, kyselinu listovú, kyselinu pantoténovú a cholín.

Zelený jačmeň BIO - Klas

BIO Zelený jačmeň KlasVýživové doplnkyZelený jačmeň je zdrojom mnohých živín – zelená farba je signálom vysokého obsahu látky zvanej chlorofyl, nájdeme v ňom aj veľa vitamínov, bielkovín a enzýmov.ChlorofylChlorofyl, látka nachádzajúca sa v zelenom jačmeni, má mnohé nepopierateľné pozitívne účinky na ľudský organizmus. Obsahuje aminokyseliny a enzýmy, ktoré sa okrem iného podieľajú na dostatočnom okysličovaní a čistení krvi. Chlorofyl je veľmi silný antioxidant – z tela pomáha vylučovať toxíny a jedy, čím podporuje posilnenie imunity. Okrem čistenia a okysličovania krvi je chlorofyl vynikajúcim prostriedkom ovplyvňujúcim chudokrvnosť, teda anémiu, ktorá je spôsobená nedostatkom červených krviniek. Chlorofyl je svojím chemickým zložením veľmi podobný hemoglobínu, a tak účinnými zložkami podporuje tvorbu červených krviniek. Jeho užívanie je teda vhodné pri poruchách zvaných anémia, čiže chudokrvnosť. Chlorofyl ovplyvňuje krvné doštičky – obmedzuje ich zrážanlivosť. Práve ich nadmerná zrážanlivosť často vedie k vzniku trombov, krvných zrazenín, ktoré môžu ohroziť srdce, dokonca viesť k infarktu.Najväčšie množstvo chlorofylu obsahujú mladé lístky zeleného jačmeňa – najviac tejto látky obsahujú pomerne mladé, pri dosiahnutí výšky 15 – 30 cm. Okrem vysokého podielu chlorofylu v tomto období obsahujú aj veľké množstvo vitamínov, enzýmov a bielkovín. Zelený jačmeň obsahuje aj:osem esenciálnych aminokyselínhorčíkdraslíkfosformeďvápnikželezo Pretože zelený jačmeň je výživovo kompletný, považuje sa za vynikajúce doplnky výživy. Pomáha regulovať hladinu cholesterolu – fytochemikálie - flavonoidy a foláty majú pozitívny vplyv na cholesterol, pomáhajú znižovať vysokú hladinu zlého cholesterolu, navyše pomáha znižovať chuť na sladké. Chlorofyl pomáha meniť vnútorné prostredie na zásadité a zároveň tým vplýva na prechod cukrov cez črevné steny a tým vyvažuje hladinu cukru v krvi. Tento proces znižuje chuť na sladké a rovnako tak výrazne znižuje riziko vzniku cukrovky. Chlorofyl, t.j. zelený jačmeň je teda vynikajúcim prostriedkom aj na chudnutie. Chudnutie je častokrát spôsobené nadmerným ukladaním tukov, zelený jačmeň však pôsobí na metabolizmus tukov, ovplyvňuje ho, podporuje a tak pomáha pri chudnutí. Ovplyvňuje aj činnosť štítnej žľazy, ktorej nesprávne fungovanie je spojené s nadváhou.Mladý jačmeňZelený jačmeň obsahuje dostatok vlákniny. Preto je vhodný pri problémoch tráviacej sústavy, ktoré končia často zápchou, spôsobujúcou nepríjemné stavy, ako sú nechuť do jedla, únava či bolesť hlavy. Draslík, ktorý sa nachádza v zelenom jačmeni, podporuje tráviace ústrojenstvo. V zelenom jačmeni sa nachádza až 37-krát väčšie množstvo vápnika ako napríklad v pšenici,25-krát väčšie množstvo draslíka, päťkrát viac železa a dvojnásobné množstvo draslíka. Nachádzajú sa v ňom minerály zinok, mangán, selén, vitamín C, vitamín E a vitamíny skupiny B.Obsah balenia: 250 gUpozornenie podľa nariadenia komisie EÚ: Tento produkt je registrovaný ako doplnok stravy. Nemá schválené liečivé účinky a nejedná sa o liek. Nie je určené ako náhrada pestrej stravy. Neprekračujte odporúčané dávkovanie. Ukladajte mimo dosahu detí. Minimálna trvanlivosť vyznačená na obale.

BIO NEBIO Chia semená BIO 200 g

Tieto nutrične veľmi zaujímavé semienka obsahujú cca 30 % oleja s vysokým obsahom cenných omega 3 mastných kyselín.

BIO NEBIO Sezam nelúpaný BIO 200 g

Prírodné sezamové semienko je veľmi všestranné, vynikajúce je na pečive, v jogurtoch a müsli, vo vyprážaných ázijských pokrmoch a marinádach na mäso.

BIO NEBIO Kukuričná strúhanka BIO 200 g

Kukuričná strúhanka je prirodzene bezlepková a ľahko stráviteľná.

BIO NEBIO Kokos strúhaný BIO 200 g

Kokosové orechy, z ktorých je získavaný strúhaný kokos, sa pestujú tradičným ekologickým spôsobom.

BIO NEBIO Datle s kôstkou BIO 200 g

Sušené datle v BIO kvalite, vhodné ako desiata pre deti, na výlety alebo pri športe.

BIO NEBIO Hrozienka Modrý Thompson BIO 200 g

Sušené ovocie je výborným zdrojom energie, cukru a tiež v ňom nájdete vysoký obsah vlákniny.

GYMBEAM Bio Maca 200 g

GymBeam Bio Maca 200 g Peruánska superpotravina, ktorá rastie vo vysokých nadmorských výškach v Andách. Je známa svojim bohatým obsahom živín, vrátane vitamínov B1, B2, B6 a minerálov, ako horčík, železo, kalcium, zinok, sodík či fosfor. Je tiež zdrojom sacharidov, bielkovín aj vlákniny, ktorá zlepšuje trávenie a pomáha prečisťovať organizmus.

Konopná múka BIO, 200 g

Konopná múka BIO 200g Bezlepková múka Konopný proteín Vynikajúci zdroj bielkovín, dobrých tukov, vlákniny, vitamínov a minerálov – BIO konopná múka je vhodná na chudnutie, aj pre celiatikov – je bezlepková. Je plná bielkovín Je vhodná pre vegetariánov aj vegánov, ktorí neprijímajú živočíšne proteíny. Konopná múka obsahuje neuveriteľné množstvo bielkovín, až 30 %. Bielkoviny sa skladajú z aminokyselín a sú nevyhnutné pre zdravie. Každá bunka v ľudskom tele je zložená z proteínov – kosti, tkanivá, orgány. Konope, resp. BIO konopná múka je kompletný proteín, to znamená, že obsahuje celé spektrum aminokyselín – esenciálne aminokyseliny, ktoré si telo nevie vytvárať samo. Preto musia byť prijímané prostredníctvom stravy. Obsahuje dobré tuky Konope je mimoriadne bohatým zdrojom dvoch dôležitých esenciálnych mastných kyselín – kyseliny linolovej (omega-6) a kyseliny alfa-linolénovej (omega-3), obe tieto kyseliny sú nenasýtené. Pomer omega-6 k omega-3 je 3:1, čo je považované za ideálny pomer pre zdravie. Esenciálne mastné kyseliny sú potrebné na posilnenie imunitného systému, zlepšujú funkcie mozgu, zlepšujú fungovanie orgánov a žliaz, sú potrebné na produkciu a podporu energie, urýchľujú regeneráciu a hojenie, podporujú správny rozvoj dieťaťa. Navyše plnia veľmi dôležitú funkciu – omega-3 a omega-6 znižujú hladinu cholesterolu a optimalizujú krvný tlak, čím znižujú riziko ischemickej choroby srdca a riziko vzniku mozgovej príhody. Všeobecne platí, že štandardná strava má nedostatok nasýtených mastných kyselín, čo je spôsobené vysokým príjmom živočíšnych tukov a nízkym príjmom rastlinných tukov. Je to spôsobené aj nedostatočnou konzumáciou čerstvých, BIO organických potravín. Práve konope je najlepší zdroj týchto zdravých tukov, esenciálnych mastných kyselín. Pomáha pri chudnutí Konope, resp. konopná múka je bez cukru, je bezlepková, s nízkym obsahom uhľohydrátov a s vlákninou, ktorá prečistí črevá. Zdravé tuky z konopných semien prispievajú k plnému pocitu, tzn. odďaľujú pocit hladu a vyvolávajú pocit sýtosti, čím podporujú chudnutie. Semená konope, z ktorých je vyrábaná konopná múka, poskytujú všetky ingrediencie potrebné pre zdravie - kompletný proteín, zdravé tuky a vlákninu, čo z tejto múky robí ideálny doplnok výživy. Konopná múka je ideálnym spoločníkom na chudnutie – obsahuje rozpustnú aj nerozpustnú vlákninu, ktorá pomáha pri regulácii hladu a zohráva dôležitú úlohu pri odstraňovaní toxínov práve prostredníctvom odbúravania tukov. Tým samozrejme prispieva k zdraviu celého zažívacieho traktu. Výživové údaje:(na 100 g výrobku) energia: 1300 kJ / 314 kcal tuky: 10 g (z toho: nasýtené mastné kyseliny: 1 g) sacharidy: 3 g (z toho: cukry: 2 g) vláknina: min. 45 g bielkoviny: 30 g minerály: fosfor 1000 mg / 143%*; horčík 470 mg / 125%*; meď 1,90 mg / 190%*; mangán 12 mg / 600%*,železo 15,0 mg / 107%*;zinok 7,20 mg / 72%*;vitamíny: tiamín (B1) 0,90 mg / 82%*; kyselina listová 180 μg / 90%*,vitamín B6 1,00 mg / 71%*;* denné referenčné príjmy Upozornenie podľa nariadenia komisie EÚ: Tento produkt je registrovaný ako doplnok stravy. Nemá schválené liečivé účinky a nejedná sa o liek. Nie je určené ako náhrada pestrej stravy. Neprekračujte odporúčané dávkovanie. Ukladajte mimo dosahu detí. Minimálna trvanlivosť vyznačená na obale.

NATU Karob BIO 200 g

Bezlepkový karobový prášok z plodov rohovníka obyčajného, chuťovo veľmi podobný kakau, vhodný pri redukčných diétach.

Topnatur Zelený jačmeň 150 g

Charakteristika: Vyznačuje bohatým obsahom minerálov, vitamínov a aminokyselín. Z vitamínov sú vo zvýšenej miere zastúpené vitamín A a vitamín B12, ktoré prispievajú k normálnej funkcii imunitného systému. Vitamín B12 je významným prvkom pre normálnu tvorbu červených krviniek. Z minerálov obsahuje zelený jačmeň vo zvýšenej miere meď, čo je prvok prispievajúci k ochrane buniek pred oxidačným stresom svojimi antioxidačnými vlastnosťami. Vďaka svojmu zásaditému pH pomáha tiež obnovovať acido-alkalickú rovnováhu v tele. Nepoužívať: U detí do 3 rokov. Pri alergii na zložky produktu. Ako náhradu pestrej stravy. Tehotenstvo a dojčenie: Pred použitím sa poraďte so svojím lekárom alebo lekárnikom. Dávkovanie: 1x denne vrchovatú čajovú lyžičku (2 g) rozmiešame v jedle alebo v tekutine Upozornenie: Výživový doplnok sa nesmie používať ako náhrada rozmanitej stravy. Neprekračovať odporúčanú dennú dávku. Uchovávajte na tmavom a suchom mieste pri teplote do 25°C, mimo dohľadu a dosahu detí! Dbajte na príjem pestrej a vyváženej stravy a zdravý životný štýl. Nepoužívajte po dátume exspirácie!

HERBEX Zelený jačmeň 20x2,5 g

Bylinný čaj v nálevových vrecúškach obsahuje zelený jačmeň, ktorý blahodárne pôsobí na prečistenie organizmu.

BIO NEBIO Brusnice kľukva s trstinovým cukrom BIO 200 g

Tieto brusnice kľukvy alebo kanadské brusnice nie sú sírené a sú sladené prírodným trstinovým cukrom vhodné do kaší, müsli zmesí a jogurtov.

NATU Konopný proteín BIO 200 g

Natu Konopný proteín BIO 200 g Konopný proteín je skvelým zdrojom bielkovín a vlákniny pre športovcov aj vegánov.

Pozrite sa aj